Art Rock @ Art Rocks

Phoenix Lights @ Art Rocks 2018

We zijn er weer met nieuwe muziek ūüôā¬†¬†

We hebben namelijk de afgelopen dagen heel hard gewerkt aan een nieuw nummer voor de muziekcompetitie¬†Art Rocks. We zijn beide eigenlijk helemaal geen fans van muziekcompetities , maar dit vonden we¬†wel een inspirerende wedstrijd. Namelijk, dit is een¬†muziekwedstrijd waarbij je een nummer schrijft, ge√Įnspireerd¬†door een kunstwerk.

We kozen als bron van inspiratie¬†voor J.H. Moesman’s “Zelfportret” wat in het Centraal¬†Museum Utrecht hangt.¬†

Het is een geladen schilderij, triest en vrolijk tegelijk. Het zit vol details die het verhaal achter het schilderij in zich verbergen, en dat is wat ons nog meer prikkelde om verder te kijken..Je moest je als het ware erin verdiepen om te voelen en te snappen wat er eigenlijk aan de hand is.

 

De donkere sfeer van het schilderij (de linker kant) inspireerde ons tot het maken van een melancholisch, geladen nummer over vervallen liefde. Maar zo simpel is het niet want de bloem en de blauwe hemel (rechter kant van het schilderij) deden ons voelen dat er hoop is op het ontstaan van iets nieuws, moois uit dit verval. 

Ons nummer heet ‚ÄúAppearances‚ÄĚ, want dingen zijn soms anders dan op het eerste gezicht- net als in dit schilderij- in het metalen borst is eigenlijk de reflectie van de man (de geliefde) zichtbaar; de vrouw lijkt dood te gaan, maar ze geeft zich eigenlijk over aan het proces van verandering en daarmee voedt ze de bloem (de ziel, de liefde?). Contrasten van donker en licht, van verleden en toekomst, van verval en groei zijn te horen in het nummer zowel in de tekst als de sfeer, opbouw en de dynamiek van het nummer. Melancholie, met hoop op iets nieuws, moois in de toekomst.

Het nummer ‘Appearances’ is te beluisteren op deze site:

https://artrocks.nl/competitie/inzendingen/appearances-phoenix-lights

Hier kan je ook meteen stemmen op ons! Daarmee help je ons naar de halve finale! DANKJEWEL!

Dankjewel!

Sandra & Laurens 

Leave a Comment